CONTACTE

elbancalet@gmail.com
665446730 (Cento)
675742779 (Robert)

jueves, 29 de diciembre de 2011

EL RAVE


Se li atribueixen propietats diürètiques i antiescorbútiques, ajuda a esvair la indigestió i les flatulències i es pot consumir com a expectorant.

Te un contingut baix en calories, nivells moderats de vitamina C i petites quantitats de vitamines del complex B, ferro i fòsfor.

El tubercle del rave té un sabor picant característic degut a la presència d'oli mostassa en la seva composició.

Habitualment es consumeix el tubercle fresc en amanides. També es pot bullir o fregir, especialment els tubercles de les varietats d'hivern, que són més grans i consistents. Les fulles també són un aliment interessant com a substitut dels espinacs en una truita o un plat de verdura cuita.
 
Hi ha varietats de colors diferents: vermell, groc, vermell i blanc i negre. Si tenim en compte el cicle de cultiu, les principals de varietats són:

Varietats de cicle curt: són varietats que es poden collir quatre setmanes després de la sembra. Es poden sembrar tot l'any sempre que no hi hagi risc de glaçades intenses. El tubercle és petit i arrodonit.

Varietats d'estiu-tardor: formen tubercles més grans i allargassats que l'anterior. El cicle de cultiu és més llarg, d'unes 6 setmanes.

Varietats d'hivern: són les que formen tubercles més grans i tenen un cicle de cultiu al voltant de tres mesos. Es cultiven a l'hivern.

No hay comentarios:

Publicar un comentario